שמרו לירה לבנה ליום שחור

כאשר אנחנו מדברים עם בעלי עסקים, בין אם מדובר על עסקים קטנים ובין אם מדובר על עסקים גדולים, מבוססים, אנחנו בכל פעם מופתעים לגלות כי החשיבה נשארת צרה, ממוקדת לכאן ועכשיו.

אלא שכאשר אנחנו מדברים על ההבדל המהותי בין ניהול עסק ובין עבודה בתור שכירים, היא הפער בין אופי מחשבה צר המתמקד בעכשיו ובין חשיבה ותכנון לטווח ארוך.

דמיינו לרגע את אופן המחשבה של ילד צעיר מול אדם מבוגר. ילד חושב על מה שמתרחש כעת, מה קורה הבוקר, מה הוא אוכל עכשיו, במה ישחק, מי החברים שלו בגן. אתם, בתור הורים עסוקים במחשבות כמו איפה המשפחה עתידה לגור ובאיזו מכונית תצליחו להכניס את כולם כולל עגלה?

כך גם בעסק. כמו שבלי לנהל את מהלך העיניינים המשפחה לא תתפקד, כך גם העסק שלכם, אם לא תחשבו קדימה, תמצאו את עצמכם עומדים מול שוקת שבורה. הפתגם: 'שמרו לירה לבנה ליום שחור', זה לא רק פתגם, מדובר על אורך חיים שמהרגע בו אתם מסגלים אותו, תמצאו את עצמכם במצב טוב בהרבה מזה שהייתם בו, מרגישים ביטחון, יודעים מה עתיד לקרות.

איך עושים את זה, איך שומרים ומנהלים את הכסף של העסק שלכם? כמה טיפים ומחשבות על כך במאמר הבא.

קודם כל, תתחילו בלחסוך

רבים טועים לחשוב כי מה שהם צריכים זה עוד כסף. אבל האמת היא כי אם אתם לא יודעים להתנהל נכון, גם כל הכסף בעולם לא ממש יעזור. כולנו מכירים את הסיפור על המיליונרים החדשים שזכו בלוטו אבל מהר מאוד איבדו את הכל. זאת משום שהם לא ידעו ולא למדו כיצד חוסכים כסף באופן אפקטיבי, באופן כזה שישמור להם על עוד.

אז איך חוסכים? כולנו יודעים שמדינת ישראל היא לא מדינה זולה במיוחד, כולנו יודעים שההוצאות על עסק הן הוצאות לא קטנות, אז איך תצליחו בכל זאת לנהל את העסק שלכם באופן אפקטיבי ולא שהוא ינהל אתכם?  קודם כל, ההמלצה שלנו היא תמיד להיות מסודרים. תתחילו בלרשום הכל, את כל ההוצאות שלכם, מהדברים הקטנים ביותר עד הגדולים. אנחנו היינו ממליצים לנהל בחודש הראשון ממש מאין יומן כזה שיתן לכם תמונה על האופן בו אתם מנהלים את הכסף שלכם. שימו לב כי אתם ממש רושמים הכל. פעמים רבות אנחנו רואים יועצי נדלן ששוכחים לרשום את הקפה שהם רוכשים כאשר הם יושבים לפגישה עם הלקוחות, אחרים שוכחים לכתוב בפירוט כמה דלק יצא על נסיעות לנקודות שונות ברחבי הארץ. שימו לב כי רק אחרי שתרשמו הכל תוכלו להבין כמה כסף אתם צריכים תוכלו להבין כמה אתם צריכים להרוויח בכל חודש כדי להתפרנס וכדי לשמור לכם בצד ליתר ביטחון.

פעלו באופן אוטומטי

אם בכל חודש מחדש תנסו להפריש כסף ולשים אותו בצד, ככל הנראה תגלו מהר מאוד כי אתם לא מצליחים לעמוד ביעד. הרי יש אינספור דברים שאנחנו צריכים, למה שנרצה לשמור לאחר כך? גם העסק תמיד צריך משהו. פעם זה לוגו, פעם זה ייעוץ עסקי, בכל פעם משהו חדש.

לכן, אנחנו ממליצים, לכתחילה לייצר תוכנית בה באופן אוטומטי אתם משאירים סכום כסף בצד. אלו יכולים להיות חמש מאות שקלים, מאה שקל, אלף שקלים, זה לא משנה. כל עוד הכסף יוצא באופן אוטומטי ואתם לא משקיעים בכך מחשבה, תגלו מהר מאוד כי אתם מצליחים לחסוך לא מעט ללא כל מאמץ.

לבחינה של אפשרויות נוספות, צרו איתנו קשר.