זו כנראה אחת ההשפעות הגדולות ביותר שמשבר הקורונה ישאיר אחריו
אחת המגמות הבולטות בחסות משבר הקורונה היא הגידול המשמעותי בהיקף הרכישות המקוונות ברחבי העולם. מה שהחל כמהלך מהוסס להזמין משלוח אוכל כדי לא להגיע לסופרמרקט השכונתי, הפך למגמה עולמית בכל גיל, מין ומגזר.
רבות דובר על השפעות משבר הקורונה, וכעת, קרוב לשנה מאז פרוץ המשבר, התמונה ברורה יותר לגבי השפעות נקודתיות שעשויות לחלוף במוקדם או במאוחר, בהשוואה למגמות שהצליחו להשתרש ועשוי ללוות אותנו בטווח הארוך. בהקשר זה, למשל, ניתן להעריך כי חזרת הטיסות והנופש לפעילות כפי שראינו לפני המגיפה היא רק שאלה של זמן, כנראה לאור אישור החיסון ותחילת החיסון, ולכן אפקט זה ניתן לסווג כארעיים. השפעה משמעותית אך שנויה במחלוקת של משבר קורונה היא המעבר לעבודה מהבית, שם הדעות חלוקות לגבי השינוי המבני שייצור בשוק העבודה בטווח הארוך.
מצד שני, אחת המגמות הבולטות בשנה האחרונה בחסות המשבר היא הגידול המשמעותי בהיקף הרכישות המקוונות ברחבי העולם. זו אחת המגמות המזוהות ביותר עם מכת הקורונה, ומה שהתחיל בצעדים מהוססים של הזמנת משלוח אוכל מהסופר הביתה, כדי להימנע מהצורך ללכת לסופרמרקט השכונתי מחשש לזיהום, הפך למגמה עולמית בכל גיל, מין. ומגזר. לאור הנסיבות המיוחדות שנוצרו ואימוץ כללי הריחוק החברתי, רבים חוו השנה רכישות מקוונות בצורה זו או אחרת – ולחלקם זו הייתה אפילו הפעם הראשונה שהם חוו זאת. חלק ניכר מאותם קונים יאמצו ככל הנראה אופן רכישה זה עוד יותר לאור הפשטות והנוחות הגבוהים שהוא מציע.
על פי התחזיות של חברת המחקר סטטיסטה מהשבועות האחרונים, בשנת 2023 ההוצאה הכוללת על רכישות מקוונות ברחבי העולם צפויה לעמוד על כ -6.5 טריליון דולר. זאת בהשוואה להוצאה של כ -3.5 טריליון בשנת 2019. התחזית צופה גם כי ההוצאה בשנת 2021 תהיה כ -4.9 טריליון, סכום המהווה גידול של כ -400% בשבע השנים האחרונות. קניות מקוונות נחשבות כיום לאחת הפעילויות המקוונות הפופולריות בעולם, כאשר אסיה מובילה באזור את היקף הרכישות המקוון הגבוה בסין, המובילה בעולם בתחום עם חברות כמו עליבאבא וג'יי-די שהופכות למעצמות עולמיות קמעונאות מקוונת.
סין היא המקום הצומח ביותר בעולם כיום מבחינת רכישות מקוונות, אין הרבה מקומות שתואמים אותה מבחינת נוחות הרכישה, מהירות המשלוח והאפשרות להעלות כל מוצר עד הדלת. ההוצאות על סחר מקוון באסיה צפויות לעמוד על כ -2.45 טריליון דולר עד 2020. צפון אמריקה תואם את ההוצאות הצפויות והנמוכות משמעותית של כ 749 מיליארד דולר בשנה האחרונה.
אחת התחזיות המדהימות שפורסמו באתר נאסד"ק בשנת 2017 מדברת על העובדה שעד שנת 2040, כ- 95% מהסחר העולמי צפוי להתקיים ברשת, ועל סמך המגמות הקיימות לא מן הנמנע שבעוד כ -20 שנה זה אכן להיות המקרה.
מיליארד ביום
שנת 2020 הייתה גם שנת שיא במסגרת חגיגת הרכישה של יום שישי השחור והסייבר. השנה הקונים הוציאו שיא של 10.8 מיליארד דולר בסייבר מאנדיי, עלייה של 15% לעומת השנה שעברה. במסגרת המכירות של יום שישי השחור בסייבר, נקבע השנה שיא מכירות מקוון חדש, כאשר ההוצאה הכוללת באותו יום הגיעה לכ -9 מיליארד דולר – זינוק של כ -22% בהשוואה לשנה שעברה, לפי נתוני אדובי אנליטיקס.
הצמיחה של התחום בולטת מאוד בקרב הרשתות העולמיות, וההשפעה ניכרת גם כאן בישראל. למשל, שירות המשלוחים של אמזון עשוי לחזור לישראל בחודשים הקרובים. לאחר שענקית הקמעונאות העולמית ניסתה בעבר לבצע את משלוחיה בישראל ואף להקים מרכז לוגיסטי, המהלך התגלה במהרה כלא כלכלי ונגנז בין היתר בעקבות פרוץ משבר הקורונה. כעת, הסכם השלום ונורמליזציה של היחסים עם איחוד האמירויות, אמזון בוחנת את האפשרות להשתמש במחסנים שנמצאים באיחוד האמירויות הערביות במטרה לבצע משלוחים לישראל, לא באמצעות מוכרים חיצוניים. ניתוח.
בשורה התחתונה נראה כי השינוי שיצר משבר קורונה בהרגלי הצריכה המקוונים שלנו יאומץ גם בהמשך, שכן רבים גילו את הפשטות והנוחות של רכישות מקוונות, כמו גם את המגוון הרחב והיכולת להשוות מחירים במהירות. ובקלות. ברור שחלק מהקונים יחזרו במוקדם או במאוחר לקניונים ולרכישות פיזיות, ובכל זאת השינוי שחולל המשבר הוא משמעותי עבור חברות הקמעונאות ומהווה קפיצת מדרגה ופוטנציאל משמעותי לכל התחום.